Föreläsning med Alve Henricson

Möt äventyraren och fotografen Alve Henricson som arrangerar resor anpassade efter fotografers behov att komma nära djur och natur. Fotomotiven är bland annat pumor i Patagonien, valar i Magellans sund och lejon i Namibia.

Alve beskriver sig så här på sin sajt:

Jag är född i Småland och bodde där tills jag var fem. Sedan växte jag upp i Paraguay och Argentina där jag fortfarande har både uppehålls- och arbetstillstånd. Spanska är mitt andra modersmål. Under en period på 80-talet arbetade jag som tolk i Stockholm.

Mitt stora intresse från det att jag var tonåring och fram till 30-årsåldern var bergsklättring. Jag har deltagit i en Himalayaexpedition och klättrat i berg världen över. Jag har rest mycket, mest i Sydamerika, Asien, Australien och Stilla havet.

På 90-talet byggde jag en segelbåt, Searcher, för forskning på världens mest svåråtkomliga öar. Jag jobbade som skeppare på Searcher fram till 2007, då jag sålde båten.

2003 seglade jag med Searcher från Polynesien i Stilla havet till Antarktis och passerade då Eldslandet, Tierra del Fuego. Jag trodde att jag redan hade upplevt det mesta av storslagen natur under alla mina resor. Men jag blev djupt tagen av de syner som mötte mig här. Ett forntidslandskap utan mänsklig påverkan. Det fanns en majestätisk stillhet som jag inte upplevt någon annanstans. Väldigt sällan känner jag att jag måste komma tillbaka till en plats jag besökt, men så var det här.

2010 började jag planera för att arrangera gruppresor till Eldslandet. Svårigheten var att finna rätt typ av båt. Men det lyckades och nu samarbetar jag med ett lokalt företag som har precis den båt som krävs, M/N Forrest. Sedan dess har min reseveksamhet växt och jag är glad över att nu kunna erbjuda resor även till andra platser i Sydamerika.

Den som vill veta mer om mig, min bakgrund och åren med Searcher kan läsa boken Öar av frihet. Den finns på bibliotek och går att köpa via webbplatser för begagnade böcker.

Alve visar upp en bredd av bilder och för den som blir intresserad så anordnar han även natur-, kultur-, foto- och vandringsresor i Sydamerika, vilket han säkert kan berätta mer om. Vill du veta mer om dessa resor kan du läsa på eldslandet.com

Vi ser fram emot att se Alves bilder och höra hans historier

När: Torsdag 12 maj 18:30
Var: Lannamässen
Pris: 40:-  fri entré för medlemmar i Hidinge-Lanna Byalag

Kaffeservering finns

Välkomna!

 

Naturfoton från NAmibia

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar