Ordförande

Nina Dahlström

072-715 24 90

Hidingelanna@gmail.com

”Vi bidrar alla med det vi förmår och orkar och det lilla räknas i det stora.”
Här är vår ordförande Nina. Hon har varit en del av styrelsen i 5 år och suttit som ordförande i lite drygt 2 år. Hon kan sedan en tid tillbaka titulera sig som 40 åring. En person från valberedningen kallade henne ”Duracellkaninen” och det är väl en ganska passande titel. För här finns det både energi, idéer och driv som heter duga.

Nina är född och uppvuxen i Örebro men har bott både i Göteborg, Stockholm och Oslo. Hon utbildade sig till barnskötare men sedan tog livet en annan vändning och nu kan hon lägga till både makeup artist, säljare, pizzabagare , marknadsassistent, event och marknadskoordinator, VD, projektledare och konsult på sitt CV.

Familjen består av sambon och tre flickor på 6,8 och 10 år och bonusdottern på snart 12 år. Inom kort utökas familj med en fyrfotad liten kille också 🐶 När hon inte jobbar ideellt jobbar hon med stadsutveckling i Örebro City och då främst med evenemang och marknad. På fritiden blir det en salig blandning av det som faller henne in som tex crossfit, cirkelpass, MTB, löpning, matlagning, yoga mm.

Nina om Byalaget:
Styrelsearbetet utgör kärnan i föreningen och jag ser oss som ett starkt lag. Vi är alla mer eller mindre olika i olika åldrar och kön och med olika intressen vilket ger oss en unik bredd. Jag vill och önskar att alla som är med i ”laget” ska känna att det är kravlöst. Vi bidrar alla med det vi förmår och orkar och det lilla räknas i det stora. Hellre delta och dra sitt strå till stacken en inte alls. Jag hoppas också på flera arbetsgrupper under året och ett tätare samarbete med kommunen. Om jag fick önska skulle jag önska ett samarbetsavtal som skulle innebär att vi kunde jobba på lite längre sikt. Vårt mål är ett levande, snyggt och trygg Lanna.

Ledamöter

Kassör

Sten Åqvist

070-330 58 94

”Jag tycker det är viktigt att engagera sig i samhället på olika sätt. Detta är ett sätt.”
Här har vi Sten, han är en av tre syskon som äger och driver ett större fastighetsbolag i Örebro. De firade nyligen 130 år. Det här är mannen som vi alla kan lita på i vått och torrt och som alltid står stadigt på jorden. Någon att luta sig mot. Kanske finns det en anledning till att han heter just Sten.

Han bor på vägen upp mot blå bergen med sin fru och när väder tillåter transporterar han sig gärna med en av sina scootrar som för övrigt inte bara är ett transportmedel utan ett stort intresse och passion. Sten låg såklart bakom vår scooterträff här för ett par år sedan. Han har varit med sedan tidernas begynnelse i Byalaget och förutom scooterträff så är det han som alltid ser till att gräsmattan vid mässen hålls trimmad och på premiären av Halloween diskot gjorde han succé bland kidzen i cafet som ”doktor blod” och på våra möten skriver han protokoll så valkarna i handen blöder men alltid med ett leende på läpparna ,,eller 😉

Sten om Byalaget:
Jag tycker det är viktigt att engagera sig i samhället på olika sätt. Detta är ett sätt. Jag är gärna med och bidrar och ser till laget och inte jaget men om någon från den yngre generationen skulle vilja ta över stafettpinnen och fortsätta engagera sig för en trygg, säker och rolig framtid så lämnar jag gärna över pinnen. Jag tycker det är roligt att Lanna utvecklas och växer och där ser jag att vi har en viktigt roll att spela. Med tanke på hur många som nu bor här så borde vi kunna dubbla vårt medlemsantal och på så sätt kan vi fortsätta att utveckla och göra roliga saker tillsammans. Under detta året i styrelsen skulle jag gärna se flera arbetsgrupper växa fram.

Sekreterare

Magnus Kronberg

”Det känns viktigt att engagera sig där man bor”

Håkan Wahlstedt

”Som veteran i Byalaget så är det roligt att se att vi fortsätter att utvecklas år efter år”
Med stort hjärta och engagemang fortsätter han att engagera sig år efter år. Trots att tiden är knapp när man äger och driver en stor gård med allt vad det innebär. Håkan är nämligen mannen bakom Hidinge gård och bakom varje framgångsrik man står det en kvinna. I detta fallet heter hon Gunnel. Gården har anor från Stenålder men precis som byalaget fortsätter gården att utvecklas och växa. Gården ägnar sig åt spannmål, miljöarbete, grisar och växtodling. På en gård i denna storlek krävs många hjälpande händer och i dag har de 4 st anställda. 

I Byalaget är det Håkan som sköter fakturering och rengöring av tak. Han hugger givetvis i när det är dags gör annat underhåll så som tapetsering och målning mm. Det är inte många möten som Håkan har missat igenom åren men lite sen,,ja det är han nog nästan alltid. Ibland kommer han farandes i sin traktor och ofta iklädd stövlar och väst. Det känns väldigt tryggt helt enkelt att ha en storbonde med i laget. 

Håkan om Byalaget:
Kan jag hjälpa till så gör jag det och dessutom så har byalaget inneburit flera trevliga bekantskaper och nya vänner. Pubkvällarna är något som jag uppskattar mkt nu när jag har vuxna barn men förr så var det både julgransplundingar mm som lockade. Jag tycker det är viktigt att samlas och prata med grannar i ”byn”.

Sören Carlos

”Jag ser och hoppas på en ljus framtid med många aktiviteter, uthyrningar av vår lokal och nya samarbeten.”
Byalaget egna Vaktmästare och granne faktiskt då han bor i huset bredvid vår lokal. Super när man behöver någon som håller koll eller när man bara har glömt att släcka en lampa. Här är mannen som byggt bokskåp och som just i detta nu sätter ihop vår bergslagskamin som invigs inom kort. Han är också mannen som brukar vara eldvakt vid valborgselden, känns tryggt. 

När han inte engagerar sig i Byalget så jobbar han med säkerhet på järnvägar under reparation och ombyggnad med hela Sverige som sin arbetsplats. Det blir lite flängande och ibland missar han ju ett och annat möte förstås. Sören är också konstnär och håller i lite kurser i just målning och har du något träd som måste tas ner? Ja då är det Sören du ska ringa. En riktigt idéspruta som alltid har lite annorlunda infallsvinklar! 
 
Så varför engagera sig i byalaget då? Jo för att det är kul att bidra till förändring och en levande landsbygd. Vill också ha möjlighet att påverka i området där jag bor och inte bara sitta bredvid och bli överraskad av tex nya vägar som byggs eller nya skolor som byggs mm 
 
Om framtiden i Lanna och byalaget: Om bara pandemin släpper nu så har vi en riktigt bra plattform och en stark styrelse och många bra arbetsgrupper så jag ser och hoppas på en ljus framtid med många aktiviteter, uthyrningar av vår lokal och nya samarbeten. 
 Lämna en kommentar