Ordförande

Nina Dahlström

072-715 24 90

Hidingelanna@gmail.com

”Vi bidrar alla med det vi förmår och orkar och det lilla räknas i det stora.”
Här är vår ordförande Nina. Hon har varit en del av styrelsen i 5 år och suttit som ordförande i lite drygt 2 år. Hon kan sedan en tid tillbaka titulera sig som 40 åring. En person från valberedningen kallade henne ”Duracellkaninen” och det är väl en ganska passande titel. För här finns det både energi, idéer och driv som heter duga.

Nina är född och uppvuxen i Örebro men har bott både i Göteborg, Stockholm och Oslo. Hon utbildade sig till barnskötare men sedan tog livet en annan vändning och nu kan hon lägga till både makeup artist, säljare, pizzabagare , marknadsassistent, event och marknadskoordinator, VD, projektledare och konsult på sitt CV.

Familjen består av sambon och tre flickor på 6,8 och 10 år och bonusdottern på snart 12 år. Inom kort utökas familj med en fyrfotad liten kille också 🐶 När hon inte jobbar ideellt jobbar hon med stadsutveckling i Örebro City och då främst med evenemang och marknad. På fritiden blir det en salig blandning av det som faller henne in som tex crossfit, cirkelpass, MTB, löpning, matlagning, yoga mm.

Nina om Byalaget:
Styrelsearbetet utgör kärnan i föreningen och jag ser oss som ett starkt lag. Vi är alla mer eller mindre olika i olika åldrar och kön och med olika intressen vilket ger oss en unik bredd. Jag vill och önskar att alla som är med i ”laget” ska känna att det är kravlöst. Vi bidrar alla med det vi förmår och orkar och det lilla räknas i det stora. Hellre delta och dra sitt strå till stacken en inte alls. Jag hoppas också på flera arbetsgrupper under året och ett tätare samarbete med kommunen. Om jag fick önska skulle jag önska ett samarbetsavtal som skulle innebär att vi kunde jobba på lite längre sikt. Vårt mål är ett levande, snyggt och trygg Lanna.

Ledamöter

Sekreterare

Sten Åqvist

070-330 58 94

”Jag tycker det är viktigt att engagera sig i samhället på olika sätt. Detta är ett sätt.”
Här har vi Sten, han är en av tre syskon som äger och driver ett större fastighetsbolag i Örebro. De firade nyligen 130 år. Det här är mannen som vi alla kan lita på i vått och torrt och som alltid står stadigt på jorden. Någon att luta sig mot. Kanske finns det en anledning till att han heter just Sten.

Han bor på vägen upp mot blå bergen med sin fru och när väder tillåter transporterar han sig gärna med en av sina scootrar som för övrigt inte bara är ett transportmedel utan ett stort intresse och passion. Sten låg såklart bakom vår scooterträff här för ett par år sedan. Han har varit med sedan tidernas begynnelse i Byalaget och förutom scooterträff så är det han som alltid ser till att gräsmattan vid mässen hålls trimmad och på premiären av Halloween diskot gjorde han succé bland kidzen i cafet som ”doktor blod” och på våra möten skriver han protokoll så valkarna i handen blöder men alltid med ett leende på läpparna ,,eller 😉

Sten om Byalaget:
Jag tycker det är viktigt att engagera sig i samhället på olika sätt. Detta är ett sätt. Jag är gärna med och bidrar och ser till laget och inte jaget men om någon från den yngre generationen skulle vilja ta över stafettpinnen och fortsätta engagera sig för en trygg, säker och rolig framtid så lämnar jag gärna över pinnen. Jag tycker det är roligt att Lanna utvecklas och växer och där ser jag att vi har en viktigt roll att spela. Med tanke på hur många som nu bor här så borde vi kunna dubbla vårt medlemsantal och på så sätt kan vi fortsätta att utveckla och göra roliga saker tillsammans. Under detta året i styrelsen skulle jag gärna se flera arbetsgrupper växa fram.

Kassör

Elisabeth Johansson

”Ju fler vi blir ju mer kan vi ju göra och ju mer har vi ju också att säga till om och uträtta”
Här är Elisabeth vår alldeles egna blå person 💙 Pliktrogen, tydlig, kritisk och hellre rätt en fort. Hon har jobbat många herrans år på Skatteverket. I Byalaget är hon såklart den som håller reda på ekonomin men ställer även upp och bakar när vi har café verksamhet och pyntar borden med fina blommor från sin trädgård när det vankas årsmöte. Har man Elisabeth i sitt liv behöver man ingen snozknapp. Hon påminner och påminner och påminner till det blir gjort helt enkelt. Ingen curling här inte och när det ligger egna uppgifter att göra på skrivbordet så blir det gjorde hellre förr en senare.

Tråkigt!? Nej nej nej här har vi en äventyrlig kvinna som dyker, har spanat efter isbjörnar på Svalbard och mkt mer. Hon gillar god mat, konst, skog och natur och fågelliv. Hon bor på en stor gård mitt i mot Hidinge skola och där finns en hel del mark och hela 7 hus att sköta och förutom det har hon och maken en lya i en större stad i Sverige där de också har barn och barnbarn. Vi är så glada att vi har tillgång till denna kompetenta och komplexa kvinna i vår styrelse.

Elisabeth om Byalaget:
Det är en härlig gemenskap i både styrelsen och i övrigt i föreningen. Dock önskar jag både flera ideella krafter när det är dax att hugga i och flera besökare till våra event och aktiviteter. Jag har själv gått på yogan här ute och uppskattar att det är så nära in på husknuten. Nu med så många nya inflyttade så borde vi kunna öka på medlemsantalet inom kort. Eller jag hoppas det iaf. Ju flera vi blir ju mer kan vi göra och ju mer har vi ju också att säga till om och uträtta.

Frida Bäckström

”Det är helt galet att man kan få ta del av så mycket kurser och aktiviteter precis runt hörnet där man bor”
Det här är Frida hon är styrelsens 30 åring och idé spruta. Frida är född och uppvuxen strax utanför Örebro och trodde nog aldrig att hon skulle hamna ute på landet men så blev det. Först ett radhus på ”Hills” och nu ett fristående hus mellan Fjugesta och Lanna. Där är gatulyktor ett minne blott och det blir till att ta på pannlampa när det är dax för promenix med deras fyrfotade familjemedlem. Familjen består förutom Frida och hunden av hennes finsnickare till man och deras två små söner. När Frida inte jobbar ideellt i styrelsen så jobbar hon med rekrytering på ett stort bemanningsföretag.

Frida om Byalaget:
Jag upptäckte Byalaget tack vare Halloween diskot för ett par år sedan. Innan dess hade jag ingen aning om vad det var eller vad det gjorde. Det är helt galet att man kan få ta del av så mycket kurser och aktiviteter precis runt hörnet där man bor. Tycker såklart att alla i området borde vara medlemmar. Jag ser fram i mot ett år med mycket gemenskap och roliga event. Nu närmast tjejkvällen! Som jag tror kommer bli toppen! Jag hoppas kunna bidra med ett gäng idéer under året och massa pepp och glada hejarop:)

Andreas Strömberg

”Jag hoppas på många nya samarbeten som ska ligga till grund för att kunna utveckla föreningen i en positiv riktning”
Detta är Andreas han är född och uppvuxen i Kalmar men välkänt ansikte i Örebro då han var med och startade upp Conventum och Örebrokompaniet och sedan blev det ett par år i Sunne på ett välkänt SPA. Stockholm har varit hans hem i många år för att sedan återvända söderut och där tog han över driften som VD på Halltorps gästgiveri på Öland. En ö som har varit hans lilla paradis här på jorden sedan barnsben så när tillfälle gavs köpte han en tomt på norra delen av ön och där byggde han sitt drömhus. En plats för återhämtning och reflektioner. Kan behövas när livet går i 180 kilometer i timmen. Den här mannen lever med konstant vind i håret. Fart och fläkt ska det va!

Motorer har alltid varit ett stort intresse och sedan några år tbx gick en pojkdröm i uppfyllelse nämligen att få jobba med Porsche!⭐️ och på #porschecenter i Örebro också kallad drömfabriken var han en av delägarna tills för bara ett par veckor sedan men även om han inte äger en bit av ”tårtan” längre blir han kvar. Sedan 1 år tillbaka bor han i Lanna tillsammans med sambo, dotter och bonusbarn och hund.

Andreas om Byalaget och Lanna:
Lanna är en fantastisk plats här på jorden. En liten pärla med så mycket potential. Har alltid tyckt om att engagera mig i min omgivning och så är jag en social prick som gillar sociala sammanhang och Byalaget erbjuder både gemenskap och olika typer av sammanhang. Ska bli kul det här. Jag hoppas på många nya samarbeten som ska ligga till grund för att kunna utveckla föreningen i en positiv riktning.

Håkan Wahlstedt

”Som veteran i Byalaget så är det roligt att se att vi fortsätter att utvecklas år efter år”
Med stort hjärta och engagemang fortsätter han att engagera sig år efter år. Trots att tiden är knapp när man äger och driver en stor gård med allt vad det innebär. Håkan är nämligen mannen bakom Hidinge gård och bakom varje framgångsrik man står det en kvinna. I detta fallet heter hon Gunnel. Gården har anor från Stenålder men precis som byalaget fortsätter gården att utvecklas och växa. Gården ägnar sig åt spannmål, miljöarbete, grisar och växtodling. På en gård i denna storlek krävs många hjälpande händer och i dag har de 4 st anställda. 

I Byalaget är det Håkan som sköter fakturering och rengöring av tak. Han hugger givetvis i när det är dags gör annat underhåll så som tapetsering och målning mm. Det är inte många möten som Håkan har missat igenom åren men lite sen,,ja det är han nog nästan alltid. Ibland kommer han farandes i sin traktor och ofta iklädd stövlar och väst. Det känns väldigt tryggt helt enkelt att ha en storbonde med i laget. 

Håkan om Byalaget:
Kan jag hjälpa till så gör jag det och dessutom så har byalaget inneburit flera trevliga bekantskaper och nya vänner. Pubkvällarna är något som jag uppskattar mkt nu när jag har vuxna barn men förr så var det både julgransplundingar mm som lockade. Jag tycker det är viktigt att samlas och prata med grannar i ”byn”.

Sören Carlos

”Jag ser och hoppas på en ljus framtid med många aktiviteter, uthyrningar av vår lokal och nya samarbeten.”
Byalaget egna Vaktmästare och granne faktiskt då han bor i huset bredvid vår lokal. Super när man behöver någon som håller koll eller när man bara har glömt att släcka en lampa. Här är mannen som byggt bokskåp och som just i detta nu sätter ihop vår bergslagskamin som invigs inom kort. Han är också mannen som brukar vara eldvakt vid valborgselden, känns tryggt. 

När han inte engagerar sig i Byalget så jobbar han med säkerhet på järnvägar under reparation och ombyggnad med hela Sverige som sin arbetsplats. Det blir lite flängande och ibland missar han ju ett och annat möte förstås. Sören är också konstnär och håller i lite kurser i just målning och har du något träd som måste tas ner? Ja då är det Sören du ska ringa. En riktigt idéspruta som alltid har lite annorlunda infallsvinklar! 
 
Så varför engagera sig i byalaget då? Jo för att det är kul att bidra till förändring och en levande landsbygd. Vill också ha möjlighet att påverka i området där jag bor och inte bara sitta bredvid och bli överraskad av tex nya vägar som byggs eller nya skolor som byggs mm 
 
Om framtiden i Lanna och byalaget: Om bara pandemin släpper nu så har vi en riktigt bra plattform och en stark styrelse och många bra arbetsgrupper så jag ser och hoppas på en ljus framtid med många aktiviteter, uthyrningar av vår lokal och nya samarbeten. 
 Lämna en kommentar