Vi vill tillsammans med dig som medlem eller samarbetspartner stärka gemenskapen i området där vi bor och lever. Tillsammans kan vi skapa evenemang för barn, ungdomar, föräldrar och pensionärer. Vi kan också hjälpas åt att hålla rent och snyggt runt oss bl.a. med våra städdagar och vi kan öppna upp våra lokaler för dig att hyra för kalas, möten, dop mm. Vi vill också uppmuntra till att handla och tänka lokalt och det gör vi bl.a. med våra matkassar och helgkassar och genom att lyfta lokala företagare.

Vi:

  • arrangerar event unde året på egen hand och i samarbete med andra: utöver stora arrangemang som valborg och ljusfest också kurser, föreläsningar, halloweenparty mm.
  • Svarar på remisser från kommunen gällande bygden
  • finns representerade i Lekebergs kommunbygderåd som ska främja en långsiktig positiv och hållbar utveckling för hela Lekebergs kommun.
  • driver Mässen, som alla i området har möjlighet att hyra för egna event, men du som medlem hyr till billigare pris.

Självklart finns det också utrymme för din kreativitet! Hör av dig om du vill engagera dig utöver att betala årsavgiften eller har en idé om ett arrangemang du vill göra. Vi som sitter i styrelsen engagerar oss för byalaget på vår fritid. Vi bor alla i området och välkomnar allas idéer och engagemang.