trygve

Nu finns en app som hjälper till att skapa en trivsam och fungerande tillvaro i området. Appen heter Trygve (hemsida) och är gratis, utan reklam. Trygve är utvecklad med stöd från bland annat myndigheter, fastighets- och försäkringsbolag. Det som skiljer Trygve från t.ex. Facebookgrupper är bland annat att du i Trygve utgår från ditt områdes karta när ni informerar och kommunicerar. Det är dessutom så att er kommunikation inte drunknar i en flod av sociala meddelanden. På många sätt kan man se Trygve som en gemensam kartbaserad anslagstavla för telefonen, som dessutom notifierar berörda när något viktigt händer.

Så här fungerar Trygve

Trygve baseras på modern teknologi som redan finns i våra fickor. Direkt när du startar Trygve i din telefon ser du en karta med information, händelser och larm som rapporterats av andra användare. Du kan själv dela information och händelser i form av text, bilder och plats direkt på kartan. Du väljer då om det du delar ska skickas till närbelägna Trygveanvändare (publikt), eller bara medlemmarna i en grupp, som t.ex. en grannsamverkansgrupp. De som får meddelandet får ett pushmeddelande direkt i telefonen. Ni kan sedan kommunicera med varandra kring informationen eller händelsen. I Trygve finns även ett trygghetslarm som vid aktivering omedelbart skickar ett larm med position till närbelägna Trygve-användare

Trygve för Hidinge-Lanna

En lokal grupp har skapats och efter att du installerat Trygve kan du söka efter gruppen Lanna/Hidinge och ansöka om medlemskap i gruppen. En administratör godkänner förfrågan om du bor i området.

Se gärna denna video hur appen fungerar


Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar