Hidinge-Lanna området myllrade och levde upp under helgen, enormt roligt att se så många människor delta i de aktiviteter som erbjöds!

Lördagen började med nyinvigning av nya skolan – tal, bandklippning, pompa och ståt så som det ska vara en sån dag. Elever visade runt och alla fick se skolan i sin nya skrud. Några som vara på plats upplevde sin andra invigning av samma skola, de var med redan 1951 när den stod klar första gången.

Efter att skolan setts ur alla vinklar och vrår så var det dags att syna nya gymnastikhallen. Vilket sätt kan vara bättre än att testa ett flertal olika aktiviteter kopplade till de föreningar som finns i området och som nyttjar hallen. Där fanns allt ifrån prickskytte med såväl fotboll som golfboll till ”skaka rumpan” där det gällde att göra så många steg som möjligt på 30 sekunder. Det fanns många stationer där det mesta kunde testas. Kul både för den som testade och för de som hejade på!

Den som tittade på och kanske även testade de olika stationerna fick poäng, som var viktiga då det var dags för prisutdelningen senare. Många barn vann och fick välja bland de olika priserna, de vuxna hade inte varit lika aktiva denna dag.

NA har skrivit om invigningen

Klipporna i ljusspelets sken

Senare på kvällen blev det fackelvandring från fyra olika platser som senare samlades ihop vid badgruvan. Kvällen till ära fanns här en stig runt hela gruvan, upplyst av marschaller som gav en mycket trevlig stämning! Det serverades ljusspel längs klippväggarna och musik i form av Svenska Parisorkestern med Per-Erik Domargård i spetsen. Både Kyrkokören och Nunnekören sjöng och förhöjde stämningen ytterligare.

För barnen fanns flera stationer med mörkerlekar, vilka med facit i hand visade sig vara mycket uppskattade!

Alla verkade trivas och responsen har varit odelat positiv, röster har hörts nämna ”ny tradition” och vi får se vad som kan vara möjligt…

NA har skrivit om ljusfesten

På Ljusfestens Facebooksida finns bilder och annat

Byalagets Facebooksida har fler bilder och information

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar